Сторінки

вівторок, 27 лютого 2018 р.

Світ знань нових видань

Лазебник, Валентина. Сталь у степу. Погляд з України [Текст] : історичні нариси / В. Лазебник. - Дніпро: АРТ-ПРЕС, 2017. -240 с.: іл.: фот. -  укр. та фр. мовами

Цікаво вивчати історію за гідними виданнями. Саме таким знов поповнилися фонди ДОУНБ. 
Мова про іноземні промислові інвестиції в Україні  наприкінці XIX – на початку  XX сторіччя, зокрема, про бельгійські. До вашої уваги достовірний конкретно історичний  та статистичний  матеріал, щодо діяльності інвесторів  та підприємств Криворізько-Донецько- Придніпровського регіону, багато архівних фото та ілюстрацій, що спираються на колекцію  Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.Яворницького. 
Наприкінці XIX сторіччя  саме Бельгія, третя за потужністю в Європі індустріальна країна та важливий фінансовий центр,  є головним інвестором України. За відомостями французької торгової палати в Шарлеруа, за десять років (1890-1900 р.р.) емігрувало  майже півтори тисячі  інженерів, які привезли с собою близько чотирнадцяти  тисяч технічно навчених робітників і конторників. Станом  на 1913 рік третина всіх іноземних товариств була бельгійського походження (831 млн. золотих франків), а  їх акціонерні капітали займали перше місце серед інших протягом 1900-1911 років.  З 1890-1917 роки в Україні свою діяльність відкрили понад  дев'яносто  бельгійських компаній у сфері  металургії, вугільної, скляної та хімічної промисловості і принесли із собою хвилі інвестицій. 
Багато матеріалів публікується вперше. Книга видана українською та французькою мовами. 



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:Facebook  Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар