Сторінки

вівторок, 13 лютого 2018 р.

Світ знань нових видань

Воскобійник, Галина. Свобода і далі: шлях української жінки до нового життя в Америці [Текст] / Г. Воскобійник; пер. з англ. А. Пермінова. – Львів : ЛА «Піраміда», 2018. – 284 с.: фото. -  (Приватна колекція)

Колись у дитинстві героїня цієї книги тонула , а діти штовхали та штовхали її у воду, щоб вона вчилася плавати. І все вдалося. Вона навчилася. Цей випадок – є дуже красномовною   ілюстрацією до всього її життя .
Доля Галини Іванівни Воскобійник й дійсно є всупереч. Народилася вона на Дніпропетровщині у селі із красномовною назвою Зоря. Часи розкуркулювання, крізь пошматованою війною Європу з родиною без пожитків, табір для переміщених осіб у Мюнхенгофі, потім Канада, Сполучені Штати, втрата двох дітей, постійна боротьба за власне життя та життя близьких, меценатська та підприємницька  діяльність.  Була героїня  і першим головою Фундації імені Івана Багряного  у Сполучених Штатах.
Книга  видана  чудовою українською мовою, містить архівні фото, а сторінки життя, неймовірної сили волі жінки, дійсно надихають і свідчать про те, що ми власні над своєю долею, коли спираємося  на віру, надію та любов.  
До фондів ДОУНБ книга потрапила в дарунок від родини Воскобійників. 



 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook Twitter
Замовити книги можна  тут

Немає коментарів:

Дописати коментар