Сторінки

четвер, 8 червня 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Ріггз, Ренсом. Дім дивних дітей [Текст] : роман / Р. Ріггз ; пер. з англ. В. Горбатька. - 2-ге вид. - Харків : КК Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 432 с.


Сон – ніщо, смерть – ніщо;
Хто начебто помер – живий.
Дім, в якому ти родився,
Друзі юності твоєї,
Дід старий і молодиця,
Праця щоденна і її плоди –
Всі вони щезають,
  В легенди і казки тікають.
Їх не спинити,
Їх – не посадити на ланцюг.

                     Ральф Волдо Емерсон


Цю книгу я вибрала для свого читання лише з однієї причини, - вона проілюстрована унікальними старовинними фотографіями. Саме ця ідея Ренсома мені шалено сподобалася. Він зібрав десятки старовинних незвичайних знімків, шукав їх у приватних колекціонерів.
Книга вражає, захоплює тебе в незвичайну подорож, ти разом з героями мандруєш по іншому часу, зіштовхуєшся з дивовижними речами і людьми. Зазвичай, казки вважаються суто дитячим жанром, але ця книга спростовує такий підхід…
Таємничий острів. Покинутий притулок. Після жахливої сімейної трагедії Джейкоб опинився в цьому загадковому місці.
Підліток знайшов руїни старого будинку і з`ясував, що тут жили дуже дивні діти. Він починає розуміти, що на цьому відлюдному острові діти опинилися невипадково — їх здібності були воістину неймовірними і небезпечними! І хоча будинок давно зруйнований, можливо, вони досі живі. А зовсім скоро Джейкоб з жахом усвідомлює, що він — один з них...
Я б радила її почитати, бо навіть дорослим потрібно іноді ставати дітьми, занурюватися в казку і долати небезпеки й тривоги. Трохи чарів ніколи не завадить в наших сірих буднях, і якщо ви захочете прочитати цю книгу, тут ви знайдете магію.

Наталя Бочарова, бібліотекар І категорії відділу книгосховища 

Більше про бібліотеку тут 
Ми в соціальних мережах:  Facebook   Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар