Сторінки

понеділок, 26 червня 2017 р.

Неймовірно, але правда

На жаль, уряд мало цікавився постановою бібліотечної справи, не піклувався про бібліотеки. Це яскраво видно на прикладі Катеринославської міської громадської бібліотеки, яка містилася в аварійному будинку, дуже тісному та незручному.
Бібліотека знаходилася у дворі міської управи. Читачам доводилося проходити повз флігель, зайнятий під поліцейське управління, через двір, заставлений екіпажами і бричками, а інколи заповнений заарештованими карними злочинцями. Тому, від читачів надходило багато нарікань, а дехто з інтелігенції заявляв, що навіть «соромиться ходити до міської бібліотеки». Крім того, дві зали, відведені під бібліотеку, служили одночасно і для читання, і для видачі книг передплатникам (читачам абонементу). Останні, інколи, голосно висловлюючи свої вимоги, заважали читанню. В сусідній, з бібліотекою, кімнаті містився один з класів училища, і ведення уроків в ньому було чутно в читальні. Не дотримувались у приміщенні і протипожежні заходи.
У цьому будинку бібліотека перебувала з 1889 по 1902 рік.

Пупченко, Володимир. До історії бібліотечної справи на Дніпропетровщині (1830-1917 рр.): матеріали досліджень / В. Пупченко.- Дніпропетровськ: ДОУНБ, 2007. – 48 с.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар