Сторінки

пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Спортивна бібліотека

У Запоріжжі стартував цікавий проект, під назвою «Спортивна бібліотека». Його метою є: дати можливість жителям віддаленого від центру району Запоріжжя - Ліве, займатися спортом в тренажерному залі, не виходячи з приміщення бібліотеки №13. У той же час, тут планують проводити лекції, переглядати відеоматеріали, можна буде проконсультуватися у запрошених фахівців з питань здорового способу життя, підтримки фізичної і розумової активності.
Цим проектом, бібліотека розширює спектр нетрадиційних бібліотечних послуг, створює комфортні для жителів умови для спілкування і занять фізичними вправами поруч з будинком. Це особливо актуально, враховуючи віддаленість району.
Втілити проект «Спортивна бібліотека» в життя стало можливим завдяки тому, що він став одним з переможців конкурсу міні-грантів, в рамках програми «Територія розвитку» ЦГТ АХАЛАР. («Територія розвитку» - програма Центру АХАЛАР за фінансової підтримки Фонду ім. Ч.С. Мотта (США), Фонду NED (США) і PDCS, Partners for Democratic Change Slovakia (Словаччина). Від грантодателя проект отримав фінансування на придбання обладнання, через міське управління культури і мистецтв були виділені гроші на ремонт приміщення.
У бібліотеки немає окремої посади для людини, яка буде працювати в залі або доглядати за дітьми. Ця функція поки розділена між усіма працівниками, що дещо ускладнює становище. Окрім того, не всі завдання виконано. В майбутньому планується обладнати роздягальню і душову кімнату.
Уже сьогодні, спортивна кімната користується популярністю, адже заняття в спортзалі при бібліотеці проводяться безкоштовно.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte  Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар