Сторінки

пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Таємна кімната в бібліотеці

У Національній бібліотеці Австралії (NLA) існує замкнена на ключ кімната з незвичною назвою - giftschrank (від нім. Giftschrank - шафа для зберігання отруйних речовин), в якій знаходиться найбільша колекція заборонених друкованих матеріалів.
Хоча це може здатися дивним в епоху інтернету, але розташування цього приміщення строго засекречено. У кімнаті зберігаються понад 200 книг, які вважаються небажаними для відкритого доступу, включаючи несанкціоновані біографії, реальні злочини і керівництва по евтаназії.
Колекція також має книги, що містять потенційно небезпечні рекомендації по виготовленню комбінацій токсичних хімічних речовин. За словами директора управління фондами бібліотеки Елісон Делліт (Alison Dellit), дуже важливо, щоб ці книги не були знищені, оскільки володіють історичною значимістю. «Одне із завдань бібліотеки полягає в збереженні історії австралійського видавничої справи, а ця історія, в свою чергу, включає і ті видані матеріали, які не можна було видавати», - пояснює вона.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар