Сторінки

четвер, 5 травня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Крапивин, Владислав Петрович. Журавленок и молнии [Текст] : повесть, роман / В. П. Крапивин. - Свердловск : Средне-Уральское книжное издательство, 1983. - 463 с.

Книги Владислава Крапівіна залишаються затребувані читачами різного віку, тому що тема боротьби добра і зла, дружби і зради, взаєморозуміння людей самого різного віку завжди буде актуальною. Чудові книги, які знайомлять дітей з такими важливими речами, як: дружба, чесність, відвага, прощення, терпимість, відданість ...
У наше століття інформаційних технологій, комп'ютерних ігор, гаджетів і соціальних мереж, книги В. Крапівіна дарують те саме відчуття дитинства і доброї казки, якої сучасні діти часто позбавлені.
"Журавленок и молнии" саме така книга. Це історія про те, що таке дитинство і як часом легко його зруйнувати. Про те, що в житті кожної людини трапляються блискавки - нещастя, горе, трагедії ... Про те, як одному хлопчику довелося зіткнутися зі справжнім градом блискавок, з якими далеко не кожен дорослий здатний впоратися. Про відносини батька і сина, про вірність своїм почуттям і любов до книг, про наївність і мудрість, про дружбу і ставлення до інших, про кордон між силою і слабкістю ...
Ця книга не лише для маленьких читачів, а й для мам і тат, бабусь і дідусів, - всіх тих, хто хоче виростити справжню людину. Вона про дитячі образи і дорослу несправедливість, про гіркоту розставання і розбиті дитячі серця, про те, що в житті завжди є вибір і тільки від тебе самого залежить, яким він буде.
«Ты сумеешь. Если тяжело будет – выдержишь, если больно – вытерпишь, если страшно – преодолеешь. Самое трудное знаешь, что? Когда ты считаешь, что надо делать одно, а тебе говорят: делай другое. И говорят хором, говорят самые справедливые слова, и ты сам уже начинаешь думать: а ведь, наверно, они и в самом деле правы. Может случиться, что правы. Но если будет в тебе хоть капелька сомнения, если в самой-самой глубине души осталась крошка уверенности, что прав ты, а не они, делай по-своему. Не оправдывай себя чужими правильными словами».

Ясько Оксана Григорівна, головний бібліотекар з НДР



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар