Сторінки

четвер, 12 травня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Ларссон, Стиг (1954-2004). Девушка с татуировкой дракона [Текст]: 1-я кн. трилогии: роман / С. Ларссон; пер. со швед. А. Савицкой. - Москва: Эксмо; СПб.: Домино, 2012. - 622 с. - (Millennium).

Роман шведського письменника Стіга Ларссона "Девушка с татуировкой дракона", перший, і мабуть, найцікавіший з трилогії «Миллениум». Буквально з перших сторінок книга захоплює своєю непередбачуваністю і новизною сюжету. Для любителів інтелектуального детективу, ця книга - справжнє відкриття. Сила її в тому, що автор змушує подивитися на асоціальних людей з іншої точки зору і відкриває для нас столицю Швеції Стокгольм. У книзі дуже докладно описано життя шведів. Для мене це було безсумнівним плюсом, стільки нового я дізналася і про характери, і про симпатії середнього жителя Європи.
Сорок років загадка зникнення юної родички не дає спокою старіючому промисловому магнату, і ось він робить останню в своєму житті спробу - доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу більше для того, щоб відволіктися від власних неприємностей, але незабаром розуміє: проблема навіть складніше, ніж здається на перший погляд ...
Навіть не знаю, що саме хвалити в цій книзі: чи то заплутаний ребус людських взаємин, чи то мозаїчні лабіринти написання «сімейної історії», чи то яскравість і неординарність персонажів. Що найдивніше - Стіг Ларссон зміг все це поєднати тонкими павутинками, а не напхав всього і побільше. А що стосується глибокого змісту, я думаю, автор на те і не претендував. Детектив вийшов відмінний, читається легко і захоплююче. Прочитала всі три книги і не одна не розчарувала.

Провідний бібліотекар відділу книгосховища Петросян Світлана Арменівна



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар