Сторінки

понеділок, 6 квітня 2015 р.

Новий проект у бібліотеці

Вибір професії – один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Це по суті вибір життєвого шляху, вибір власної долі. Старшокласникам часто бракує інформації, що стосується питань професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах. І тут без допомоги дорослих не обійтися.
Центр правової інформації (ЦПІ) спільно з громадською організацією «АСАДАЛЬ» розпочав новий профорієнтаційний міні-проект «Час обирати», спрямований на формування у старшокласників здатності обирати сферу професійної діяльності, оптимально відповідну особистісним даним. Серед основних завдань проекту – проведення навчальних занять, спрямованих на розширення уявлення старшокласників про сучасний «ринок професій», розкриття професійного простору, можливостей життя і варіантів вибору шляху, формування вміння співвідносити свої інтереси і здібності з вимогами, висунутими майбутньою професією.
Запрошений профконсультант Івахненко В.В. за допомогою тестів проведе профорієнтаційну діагностику – психологічне вивчення особистостей школярів з метою виявлення їх професійно значущих властивостей і якостей. Бібліотечні працівники допоможуть школярам ознайомитися з довідковою інформацією про перелік Вишів, коледжів, технікумів, училищ регіону та з документально-інформаційними ресурсами ДОУНБ та сервісами бібліотечного сайту.
Оскільки проект розрахований на школярів віком 15-16 років, базою проекту було обрано СЗШ №63, 10-А клас. Термін реалізації – квітень 2015 року. Заняття будуть проводитися щотижня, по четвергах. Під час таких зустрічей будуть відбуватися «Професійні перехрестя» – бесіди про світ професій і потенційні помилки вибору, тестування «Приміряти професію на себе». Окремо пройдуть заняття: «Твій шлях – твій вибір» – рекомендації щодо особистої кар'єри, «Поле можливостей і відповідальності» –побудова особистого професійного плану. Усі учасники проекту отримають роздаткові рекламні матеріали про послуги ДОУНБ. Серед очікуваних результатів – залучення нових читачів та активне використання електронних сервісів бібліотеки.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар