Сторінки

четвер, 23 квітня 2015 р.

Книгу, як око своє бережіте, бо без книги не можна жити

Сьогодні Всесвітній день книги і авторського права. Це один із знакових днів у нашому міжнародному календарі. Символічно, що цей день був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня, на День Юрія, дарували троянди та книжки тим, кого любили. Свято, ідея організації якого належить Організації об’єднаних націй, сьогодні відзначається в десятках країн світу. 
Те, що книга – джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Але, крім цього, книга є унікальним засобом самовираження, просвіти й комунікації. Звичайно, діяльність, пов’язана з популяризацією книг та читання, не може обмежитися лише одним днем. Але, саме 23 квітня відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи. Зокрема, відбувається проголошення Всесвітньої столиці книги, проводяться виставки, громадські читання, освітні заходи у навчальних закладах, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.
Успіх Всесвітнього дня книги і авторського права залежить, в першу чергу, від підтримки з боку всіх зацікавлених сторін – авторів, видавців, педагогів, бібліотекарів, громадських діячів і приватних осіб. В усьому світі цього дня купують, дарують і  читають книжки. До речі, на батьківщині Сервантеса, цю дату святкують конкурсом безперервного  читання «Дон Кіхота», коли  читці змінюють один одного протягом 48 годин.
Книга – це незамінний носій інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми доторкаємося до справжніх творчих досягнень та розумінню краси нашого людства. У світі багатого культурного різноманіття, саме книга є певним вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації  і культури, історичні повороти і неминучий прогрес.
У Всесвітній день книг і авторського права ми приєднуємося до привітань на адресу всіх авторів. Бажаємо глибокого натхнення і легкого пера! Ваша роль у розвитку сучасної культури безцінна. Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства кожної держави і світу в цілому!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар