Сторінки

понеділок, 20 квітня 2015 р.

«Життя видатних людей»

Найвідоміша серія біографічних та художньо-біографічних книг «Життя видатних людей» виходила ще у 1890-1924 роках, причому з 1907 року здійснювалися тільки перевидання книг, які вийшли раніше.
А ось 20 квітня 1933 «Журнально-газетним об'єднанням» було відновлено випуск серії «Життя видатних людей». Перший випуск було присвячено видатному німецькому поету Генріху Гейне. За ним послідували біографії Менделєєва, Рудольфа Дизеля, братів Райт, Данте, Гутенберга, Свіфта, Ломоносова та інших великих людей. Таким чином, протягом першого року, було випущено 24 книги серії «Життя видатних людей». 
Всього вийшло понад 1400 книг, загальним тиражем понад 100 мільйонів примірників. У квітні 2011 року, до 50-річчя польоту першої людини в космос, в серії ЖВЛ вийшла нова біографія Ю. А. Гагаріна. Вона стала ювілейним 1500-м випуском серії. Одна з останніх - біографія братів Стругацьких. У 2012 році в серії ЖВЛ вийшло 25 найменувань книг - як нових біографій, так і перевидань. Проводився випуск книг також в аудіоформаті. Вийшло всього вісім книжок. Зараз аудіо-проект серії ЖВЛ закрито.
Різноманітні випуски книг із серії «Життя видатних людей» можна знайти у наший бібліотеці. На сьогодні у фонді ДОУНБ близько 200 видань, які містять життєписи видатних особистостей.  




Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар