Сторінки

вівторок, 28 квітня 2015 р.

Мас-медіа і маніпуляції

Всім відомо: «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Але, зараз, коли цифрові комунікації стрімко увірвалися у наше життя, інформацією володіють всі. Ми навіть скаржимося, що вона обрушилася на нас могутньою лавиною, щохвилини змінюючись і затягуючи нас у безліч мінливих конфігурацій так, що вже й не збагнути, де правда, а де ні.
Розпізнати те, що ми дізнаємося з мас-медіа, декодувати безкінечний масив щоденної інформації і монтувати з неї нові для себе змісти є великою майстерністю, якою мало хто володіє. Доба, в яку ми живемо, називається інформаційною, а працювати з інформацією ще донедавна ніде спеціально не навчали. Тому дуже актуальним та життєво необхідним був тренінг «Практична медіа грамотність», що організував МБФ «Академія Української преси» за підтримки програми «Бібліоміст», який проводився у різних регіонах України. У Дніпропетровську зібралося 22 учасники з Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Протягом двох днів бібліотекарів публічних бібліотек навчали володіти, правильно використовувати та надавати достовірну інформацію.  
Бібліотекарі, як ніхто інший, розуміють всю відповідальність за ту інформацію, яку надають користувачам. Адже, мета сучасної бібліотеки – не просто запропонувати відвідувачам те, що вона має, а запропонувати це тим людям, які вірять у те, у що вірить бібліотека. 



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар