Сторінки

четвер, 21 червня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Марк, Мирей. Варьельский узник / М. Марк. – М.: АСТ ; СПб.: Астрель-СПб, 2008. – 256с. – (Исторический мистический роман)

Мандруючи просторами Інтернету у пошуках цікавої книжки, я наштовхнулася на незнайоме ім’я – Мірей Марк, французька письменниця. Роман «Вар’єльський в’язень» був написаний сімнадцятирічною дівчиною, тільки надрукувати його вона насмілилась лише 40 роками пізніше. Це стало літературним відкриттям року.
Далеко на півночі височіє похмурий замок Лувар. Туди привозять молодого шляхтича, засудженого до страти за звіряче вбивство свого батька. Юнак має прийняти довгу мученицьку смерть: носити Зелений браслет, насичений отрутою, яка вбиває повільно, викликаючи нестерпний біль.
Володар замку суворо дотримується всіх умов догляду за приреченим. Але з часом у нього з’являються сумніви – а чи ж винний у скоєному злочині його таємничий в’язень? Хто він? Чому покірно зносить катування?
Роман буде до вподоби тим, хто полюбляє романтичні історії про шляхетних лицарів, про підступну зраду та остаточну перемогу Добра.
Ця сучасна казка для дорослих (і не тільки) написана настільки майстерно, що здається історичним романом про часи європейського середньовіччя.

Олена Захарова, головний бібліотекар відділу документів іноземними мовами





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter
Замовити книги можна  тут

Немає коментарів:

Дописати коментар