Сторінки

четвер, 14 червня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Дю Морье, Дафна. Ребекка [Текст]: роман / Д. Дю Морье. - СПб.: Амфора, 2004. - 559 с.

«Ребекка» - найвідоміший і найпопулярніший роман англійської письменниці Дафни Дю Морье. Саме він є основоположником всіх сучасних психологічних трилерів. Навіть сам великий Альфред Хічкок не зміг обійти увагою цей твір і створив екранізація в 1940 році, яка викликала фурор не тільки в Америці, але і у всьому світі.
В основу роману покладено особистісне сприйняття життя головної героїні, шляхом самоаналізу і аналізу того, що відбувається. Книга досить багатошарова, так як в ній розглянуто не один пектр питань, а безліч важливих, як в особистому, так і в соціальному житті. Наприклад, про впевненість в собі і дорослішання, про сімейне життя і  щастя, про відданість і засліпленні авторитетами, про борг, суспільство, таємниці і відвертості, страхи. Прочитавши цей роман, ви неодмінно  певний час  будете, обмірковувати прочитане.
Хоча головна героїня спочатку мені не сподобалася (через свою острах повестися не так, привернути до себе увагу і невмінням висловити свою думку, коли потрібно),  в кінці саме вона  переживає найбільшу трансформацію характеру. І саме за цим, окрім усього іншого,   цікаво спостерігати.

Єлизавета Сибирьова, бібліотекар патентно-технічного відділу




 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах: Facebook  Twitter
 Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар