Сторінки

четвер, 7 грудня 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Джером К. Джером.  Троє в човні не рахуючи собаки [Текст] / К. Д. Джером. – К. : Знання, 1999. – 64 с.

Є твори, які дуже вчасно трапляються під руку і допомагають в тій чи іншій життєвій ситуації. Адже, вміння посміятися над серйозними моментами, які з нами трапляються – це ознака емоційного інтелекту. Мені пощастило зустрітися з книгою, яка вже багато років дарує задоволення і позитив. Це повість відомого англійського письменника Джерома Клапки Джерома «Троє в човні, не рахуючи собаки».
Книга є своєрідним звітом про подорож трьох друзів Джорджа, Гарріса, Джея і собаки на прізвисько Монморансі в човні по річці Темзі. З повісті читач має можливість отримати чимало корисних знань: як правильно гребти, чому не можна прати одяг в річці, як приготувати дуже смачне рагу із залишків харчів і багато-багато іншого.
Сторінки книги просякнуті тонким англійським гумором, яким досконало володіють головні герої, що і допомагає їм з гідністю виходити з кумедних ситуацій. З численних ліричних відступів мені найбільше припала до смаку добра і дуже смішна історія про дядечка Поджера.
Маю відзначити, що книгу легко читати, вона захоплює, змушує посміхатися, сміятися і радіти. Вона – класика. Та, справжня класика, яка навряд чи коли небудь стане нецікавою і нудною. Тому рекомендую її для читання всім, хто вважає що «Життя занадто серйозна штука, щоб не сміятися над ним».

Ірина Барабан, завідуюча відділом наукової інформації і бібліографії



 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook  Twitter
 Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар