Сторінки

середу, 26 квітня 2017 р.

Портрет у бібліотечному інтер'єрі

Маріанна Неділько: «Робота в бібліотеці – це щоденний саморозвиток!»

Любов до бібліотечної справи Маріанні прищепила мама Неділько Тетяна Василівна, яка працює понад 45 років в патентно-технічному відділі ДОУНБ та для якої бібліотека є другим домом.
З дитинства Маріанна була віддана музиці. З 5 років навчалась в ДМШ №3 по класу фортепіано. У 14 років вступила в ПУДНУ (педагогічне училище) на  спеціальність вчитель музики, музичний керівник. Але, щоденні відвідування бібліотеки змінили її пріоритети. І в 2008 році вона вступає на 2 курс  КНУКіМ,   спеціальність документознавство та інформаційна діяльність. По закінченню здобула кваліфікацію документознавця, менеджера органів державної влади і управління та почала працювати в ДОУНБ, відділі наукового опрацювання документів та організації каталогів. «З кожним роком я все більше опановую мистецтво бібліотечної справи, не перестаючи дивуватися різноманітності цієї роботи, а завідуюча відділом Литвиненко Н. Г. як наставник відкриває двері в усі процеси роботи бібліотеки» - говорить Маріанна. В коло її щоденних обов’язків входить: робота з поповнення  електронного  каталогу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія; створення повнотекстової краєзнавчої електронної бібліотеки «Дніпропетровщина»; створення відеоуроків та інструкцій зі "Складання бібліографічного опису  на книги з декількома авторами" ; створення буктрейлерів, рекламних роликів, презентацій про інноваційні послуги бібліотеки, які розміщуються на сайті та в соціальних мережах. Крім того, Маріанна є членом профспілкового комітету, веде активну профспілкову діяльність. Завжди бере участь у регіональних кампаніях, акціях, опитуваннях, конкурсах та відрядженнях. Протягом декількох років, спільно з сектором соціокультурних проектів і зовнішніх зв’язків, реалізує соціокультурний проект "Бібліотека: знання під рукою" для людей «золотого віку». Веде роботу з внутрішньо переміщеними особами: проводить тренінги та індивідуальні консультації, за темами: «Особливості пошуку роботи через Інтернет – ресурси», «Етикет ділового листування», «Підготовка резюме і супровідного листа». 
Маріанна Неділько ніколи не шкодувала про свій вибір у професії. Бібліотека відкриває все нові й нові можливості. Дивується, як пожартувала доля, згадуючи підготовку до конкурсу «Молодий бібліотекар року – 2016»: «Коли створювала конкурсний ролик, натрапила на відео 17-річної давнини, в якому я виступала на новорічному вогнику в ДОУНБ, і коли мене оголошували, то сказали: наш майбутній співробітник. Слова виявилися пророчими…».



Ми в соціальних мережах:Vkontakte    Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар