Сторінки

вівторок, 11 квітня 2017 р.

Світ знань нових видань

Головешко, Леонід Матвійович. Нариси з історії українського козацтва / Л.М. Головешко. – 2-ге вид., доп. та доопр. - Маріуполь, ТОВ «ППНС», 2016. – 378 с. : іл.

Перше видання «Україна – козацька держава. Історія українського козацтва» (2005 р.) стало посібником для підготовки і проведення занять і тематичних вечорів, присвячених історії  козацтва України.  У другому доповненому і доопрацьованому виданні, з урахуванням новітніх даних, подано нариси з історії  українського козацтва, представлені на сторінках  книги, мають історичне, пізнавальне та виховне значення. 
Книга буде корисна для козаків, науковців, студентів, вчителів і учнів, широкого кола читачів, яким не байдужа  українська історія, хто не цурається свого коріння, а в історії наших пращурів бачить дороговказ для побудови держави майбутнього.  
Цікавими є всі нариси.  А починається  розмова з читачем з історії родини автора, яка багато чого обумовлює у подальшому викладенні матеріалу. Особливий інтерес  представляють «Поетично-козацька сторінка до 200-річчя з Дня народження Т. Шевченка», розкриття тем з виникнення українського козацтва, сторінки пов'язані з Богданом Хмельницьким та Іваном Мазепою. На увагу заслуговує і генеалогічне дерево автора видання.   Кожен розділ має висновки, що  дозволить студентам перевірити засвоєння викладеної теми. 
До бібліотечних фондів  видання потрапило в дарунок від  автора - Леоніда Матвійовича Головешко, кандидата історричних наук, професора Міжнародної кадрової академії (МКА), члена Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», Голови Ради Старійшин «Православного Козацького війська». 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар