Сторінки

вівторок, 7 лютого 2017 р.

Світ знань нових видань

Козацькі старожитності в коллекції Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького: [Каталог]. — Дніпропетровськ: Арт-прес, 2016. — 432 с.
Це дійсно унікальне видання, завдяки якому можна здійснити подорож у часі і, нібито, бути присутнім у залах Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького. Перед вами безцінна двадцятирічна робота  широкого кола науковців музею і зберігачів усіх груп музейного зберігання. 
Повний опис козацької колекції, всі музейні предмети, що належать до козацьких старожитностей XVI-XVIII-го сторіч,  матеріали, присвячені увічненню пам'яті українського козацтва XIX – XX-го сторіч – розгорнуть перед вами всі свої цікавості та таємниці. Архіви, стародруки, картографічні матеріали, культові речі, перстні, печатки, каблучки, козацька зброя і військові атрибути, козацькі люлюки, предмети побуту, художні твори, археологічні дослідження 2005-2009 років - і  все це візуалізовано ілюстраціями. 
Коли гортаєш ці сторінки історія не просто наближається до тебе, вона ніби то ділиться усіма своїми скарбами, завдяки невтомної праці,  як родоночальників колекції, так і іі сучасних зберігачів. Цікаво досліджено постаті Олександра Поля і Дмитра Яворницького, вся історія пошуків козацьких реліквій і збирання унікальної колекції, що сьогодні відома усьому світові.
Ми побачимо посилання на рапорти і листи кошових отаманів, на  універсали, таємні повідомлення, Укази Катерини II, на записні козачі книжки. Вразить і перелік стародруків та картографічних матеріалів.
Отже, історія козацтва, пов'язана із Дніпропетровщиною, яскраво, повно і гідно представлена у цьому виданні. 
Праця призначена для музейних працівників, істориків,краєзнавців, освітян широкого загалу і надійшла, в рамках одержання обов'язкового примірника. 



Ми в соціальних мережах:  Vkontakte  Facebook   Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар