Сторінки

четвер, 16 лютого 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Гоукінз, Пола. Дівчина у потягу [Текст] : роман / П. Гоукінз ; пер. з англ. І. Паненко. - Харків : КК Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 320 с. 

«Ти не знаєш про неї нічого, зате вона знає про тебе все»

«Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона щодня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, вона побачила дещо приголомшливе. Дівчина розповідає про це поліції. Та їй не вірять…»

Ця книга - своєрідне переплетіння детектива і сімейної драми.
Автор так детально описує думки і почуття героїв, їхні мотиви і вчинки, що мимоволі відчуваєш себе поруч з ними, незримим спостерігачем, який проживає події разом з головними героями.
Оповідання ведеться від імені трьох жінок, кожна з яких - звичайна людина зі слабкостями і проблемами. Головна героїня Рейчел, яка від безвихідності  закрутилась у вирі алкоголю і страждань. Анна, зразкова дружина колишнього чоловіка головної героїні, хороша мама. Меган, дівчина-загадка, яка привернула увагу Рейчел, та яка дуже часто помилялася, і в підсумку все склалося для неї  дуже печально.
Вони всі дуже різні, тільки волею долі опосередковано знайомі, а найголовніше - всі вони, в тій чи іншій мірі, нещасливі.
Дуже цікаво спостерігати за головними героїнями, їх думками, вчинками, які не завжди вірні.
Автор не скупиться на реалістичність, описуючи своїх персонажів, тому вони виходять живі, близькі і правдиві.
З кожною прочитаною сторінкою все заплутується, все закручується і від цього стає тільки цікавіше читати далі.
Прикро  те, що люди часом заздрять чужому щастю, якого насправді немає, а якщо подивитись трохи глибше, і зовсім забувають про те, що потрібно влаштовувати своє життя, робити так, щоб самим стати щасливими .
Яку таємницю дізнається Рейчел, хто винен в її стражданнях, що станеться з Меган, який вибір зробить Ганна в неочікуваній ситуації, Ви дізнаєтесь, коли прочитаєте! Фінал буде несподіваним.

Маріанна Неділько, бібліотекар І категорії відділу наукового опрацювання документів та організації каталогів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Vkontakte  Facebook  Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар