Сторінки

четвер, 22 грудня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Сеттерфилд, Диана. Тринадцатая сказка [Текст] : роман / Д. Сеттерфилд. - СПб. : Азбука-классика, 2007. - 464 с. 

"Человеческие жизни — это не отдельные нитки, которые можно выпутать от клубка и аккуратненько разложить на ровной поверхности. Семья — это узорчатая паутина. Невозможно тронуть одну ее нить, не вызвав при этом вибрации всех остальных. Невозможно понять частицу без понимания целого…" 
Книга оповідає про долю двох жінок, що зберігають в собі страшні таємниці. Привиди минулого і сьогодення не дають їм спокійно жити, поки доля не зводить їх для бесіди, яка змінить для них життя.... Це сумна історія про сім’ї, близнюків, трагічні помилки минулого, та любов до книг. 
Маргарет Лі працює в букіністичній крамниці свого батька, і дуже полюбляє читати. Вона віддає перевагу творам Діккенса і сестер Бронте, і зовсім не читає сучасних авторів. Тим більше здивування дівчини, коли вона отримує від однієї з самих знаменитих письменниць наших днів – Віди Вінтер, пропозицію стати її біографом. Адже нітрохи не менше, ніж своїми книгами, міс Вінтер знаменита тим, що ще не сказала жодному інтерв'юеру ні слова правди. Щоразу вона розповідала нову історію про себе, своє дитинство і юність. Перед тим як погодитись, дівчина береться за книжки Віди, і щиро захоплюється її історіями. До того ж виявляється, що її батько володіє рідким виданням першої книги міс Вінтер, де містяться дванадцять казкових історій. Але ж книга має назву «Тринадцять казок», а тринадцятої в ній немає!
Ще сильнішим виявляється здивування Маргарет, коли вона розуміє, що у них із загадковою Відою Вінтер набагато більше спільного, ніж вона могла собі уявити ...
Погодившись, дівчина вирушає в подорож до маєтку Анджелфілд. І ось перед Маргарет, яка опинилася в стінах похмурого, населеного примарами минулого, маєтку, розгортається історія сестер-близнюків, яка дивним чином перегукується з її особистою історією і поступово підводить до розгадки таємниці, що зводила з розуму багато поколінь читачів, - таємниці "Тринадцятої казки" ... 
У 2013 році за мотивами роману кінокомпанією Heyday Films, було знято однойменний фільм.
Рекомендую до прочитання всім любителям готично-детективних історій.

Оксана Ясько, зав. сектором науково-дослідної роботи


Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte  Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар