Сторінки

четвер, 2 червня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Коэльо Пауло. Вероника решает умереть [Текст] / П. Коэльо; [пер. с португ. О. Томашевского]. – Киев: София, 2001.– 270 с.

«Два самых тяжёлых испытания на духовном пути: терпение в ожидании момента истины и мужество принимать происходящее без осуждения и оценки...»
Пауло Коэльо «Вероника решает умереть»

Повість Пауло Коельйо «Вероніка вирішує померти» присвячена дівчині, яка опинилася в психіатричній клініці після спроби накласти на себе руки. Не від сильного потрясіння, не від нещасливого кохання вона намагається втекти. Вона втомилася від безцільності життя, від безглуздості її існування. Розумний доктор Ігор повідомив їй після її коми, що жити їй залишилося приблизно тиждень. І усвідомлення того, що вона скоро помре через те, що намагалася померти, змушує її переосмислити своє життя. Усвідомивши, що наближається смерть, вона хоче жити. Вона починає відчувати те, що ніколи до цього не відчувала. І це допомагає їй народитися заново. Там, в клініці, вона повернулася до життя, полюбила і тільки тоді дізналася ціну подарованої їй Богом життя, навчившись сприймати кожний новий день як диво.
Ця повість з одного боку романтичний твір, а з іншого - філософський трактат, читається на одному диханні. І головне, що виділяє письменник в книзі - бажання жити! В якійсь мірі і силу переконання, що діє на людину, від його власного ж настрою, бажань і напрямку думок. Після прочитання книги з'явилося сильне бажання жити, любити, радіти, навіть страждати, щоб відчувати себе живою. Книга дуже сильна. Я раджу Вам почитати її, якщо бажаєте краще усвідомити самого себе, або ж просто прочитати гарну історію, ліричну, відчайдушну, захоплюючу!

Зав. РВЦ Ольга Миколаївна Літуча



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережахVkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар