Сторінки

пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Номофобія у сучасному світі

Номофобія - боязнь залишитися без мобільного телефону - термін, який є абревіатурою англійських слів «no-mobile-phone-phobia».
Основними симптомами номофобії є: занепокоєння або паніка з приводу втрати або відсутності свого телефону; нав'язливі перевірки пропущених дзвінків, електронних листів і повідомлень; використання телефону в невідповідних місцях, наприклад, у ванних кімнатах або церквах; ухилення від спілкування віч-на-віч.
Дослідження, проведене кілька років тому у Великобританії, показало, що дві третини респондентів відчувають номофобію. Ще більше телефонних наркоманів серед молоді у віці від 18 до 24 років - 77%. Підлітки з США в середньому щодня посилають від 60 до 100 текстових повідомлень.
Мобільний телефон - одна з можливостей відчути себе затребуваним, ігноруючи будь-які бар'єри, властиві реальному житті. В Інтернеті можна бути ким завгодно, можна плюнути на правила пристойності, не стримувати своїх емоцій, не відчувати провини. За допомогою одних тільки смс заводять романи, розривають стосунки, переступають ті кордони, через які в реальності переступити не вистачило б сміливості.
Чи існує якесь лікування від номофобії, яка стала хворобою 21 століття? На думку фахівців номофобію слід лікувати терапією. Спочатку молодій людині потрібно уявити, як це бути без мобільного телефону. Потім потрібно буде провести якийсь час без телефону. Але в особливо запущених випадках можуть знадобитися навіть ліки.
Ось такий він, сучасний світ можливостей. У ньому, на привеликий жаль, немає місця живому спілкуванню, емоціям, обіймам.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар