Сторінки

понеділок, 6 червня 2016 р.

Читання допомагає заробляти

Троє економістів з Університету в Падуї (Італія) провели дослідження, в якому брали участь 6000 чоловік з 9 європейських країн. Вони прийшли до висновку, що читання в дитячому віці допомагає дорослим людям заробляти більше в порівнянні з тими, хто мало читав або не читав зовсім в юні роки.
Об'єктом дослідження, що охоплює період з 1920 по 1956 роки, стали діти віком 10 років, які проживали в будинках, де було менше 10 книг, полка з книгами, книжкова шафа, що вміщує до 100 книг, дві книжкові шафи або більше двох книжкових шаф. Дослідження показало, що діти, які виросли в будинках, де було мало книг, ставши дорослими, заробляли грошей всього на 5% більше тих, хто зовсім не читав, в той час як багато читали в юні роки респонденти заробляли грошей на 21% більше. Крім того, багато читали в юності учасники опитування, які частіше інших ставали білими комірцями.
Будинок, наповнений книгами, вказує на сприятливі соціально-економічні умови проживання, стимулює розвиток когнітивних і соціально-емоційних навичок, що дуже важливо для економічного успіху в житті.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар