Сторінки

пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Вища нагорода

Усі світові новини обговорюють цьогорічну Нобелівську премію, яку отримала письменниця зі світовим визнанням. І кожне видання пише, що Нобелівську премію з літератури і 8 млн. шведських крон у 2015 році отримала письменниця Світлана Алексієвич.
Найбільшу популярність здобули її книги у жанрі художньо-документальної прози «У війни не жіноче обличчя», «Цинкові хлопчики», «Чорнобильська молитва», «Час секонд-хенд». Твори Алексієвич присвячені звичайним людям, які волею долі опинилися у складних обставинах нелегкого часу. Її твори проникнуті почуттями справжнього страждання і надії на краще.
Як виявилось, С. Алексієвич вперше стала номінантом Нобелівської премії з літератури ще у 2013 році. А наступного року вона знову увійшла в першу трійку, але лауреатом став француз Патрік Модіані. У цьому ж році вона отримала довгоочикувану нагороду «за її багатоголосу творчість — пам'ятник стражданню і мужності у наш час».
Світлана Олександрівна отримала Нобелівську премію з літератури - першу в історії незалежної Білорусії. А ще стала першим з 1987 року російськомовним письменником, удостоєним Нобелівської премії з літератури. З чим ми її щиро вітаємо!
І дуже приємно, що у фондах нашої бібліотеки є видання Світлани Алексієвич.  



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар