Сторінки

четвер, 15 жовтня 2015 р.

Бачити серцем

15 жовтня – «День білої тростини». Біла тростина, як символ незрячої людини, бере свій початок у 1921 році. У Брістолі (Великобританія) жив молодий професійний фотограф на ім'я Джеймс Біггс. Після аварії він втратив зір. Треба було починати нове життя, і він став вчитися самостійно ходити по місту за допомогою тростини. Але, незабаром, він зрозумів, що на його чорну тростину не реагують ні перехожі, ні водії. Тоді він пофарбував тростину у білий колір. І вона стала помітна. Це нововведення підхопили всі незрячі не тільки Англії, але і всієї Європи, Америки, та інших країн.
У 1992 році Світовий союз сліпих виступив з ініціативою відзначати 15 жовтня як День білої тростини об'єднаних націй, але позитивного рішення і досі немає.
Зараз Міжнародний день білої тростини відзначається у багатьох країнах світу. Союзи сліпих намагаються в цей день спільно зі зрячими проводити відповідні акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих у суспільство. Вони прагнуть, у першу чергу, звернути увагу влади, громадськості та засобів масової інформації на проблеми людей з обмеженим або втраченим зором.
Звичайно, цей день ніяк не можна назвати святом. Це, швидше за все, день поваги, день розуміння і день допомоги. Адже, зазвичай, ми згадуємо про незрячих людей тільки в Міжнародний день сліпих та в День інвалідів. А про День білої тростини, напевно, знають небагато. Так давайте ж будемо пам'ятати, що незрячим людям наша допомога потрібна набагато сильніше, ніж нашим здоровим побратимам. 
Нехай цей день стане ще одним днем допомоги та підтримки. 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар