Сторінки

пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Хто читає Грема Гріна?

Грем Грін – англійський письменник і драматург, який вже декілька десятирічь цікавий широкому колу читачів. У більшості його романів завжди є динамічний сюжет, заплутана інтрига у поєднанні з політичними концепціями і роздумами. А ще, сам Грін ділив свої твори на «серйозні» і «розважальні». За своє довге життя він не раз міняв суспільно-політичні погляди, але непримиренність до всіх видів насильства та сваволі – будь-то диктатура, прояви фашизму, расизму чи релігійної нетерпимості – залишалася незмінною.
Творчість Гріна – це п'єси, збірки оповідань, есе, сценарії, біографії, багато з яких екранізовані і переведені на інші мови. Він володар кількох орденів, нагород і премій, багаторазово висувався на Нобелівську премію з літератури, але так і не отримав її через претензії критиків. Відомим же автор став завдяки своєму першому роману – «Людина зсередини» (англ. The Man Within, 1929 р.). І саме успіх цього роману дав поштовх зосередитись лише на письменницькій діяльності.
Не випадково сьогодні ми згадали цього відомого і талановитого письменника, адже саме 2 жовтня Грему Гріну виповнюється 111 років. За свої 87 років життя він створив колосальну творчу спадщину, яка увібрала в себе все пережите і побачене автором. Його подорожі, знайомства, втрати зберігаються на сторінках творів. І як кажуть: Ґрем Ґрін саме той письменник, «хто однаково подобається як звичайним читачам, так і інтелектуалам». Переконайтесь і Ви у цьому.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар