Сторінки

четвер, 22 жовтня 2015 р.

День без паперу

Ви можете уявити своє життя без використання паперу? А якщо хоча б на один день? Дійсно, це доволі важко, але все ж можливо. Вже четвертий рік поспіль кожен четвертий четвер жовтня в світі відзначають Міжнародний день без паперу. Такий незвичайний, на перший погляд, захід все ж має свої переваги.
Раціональне використання паперу чи його переробка, за даними Асоціації з питань Управління інформації та зображення, допомагає зекономити за добу 26000 л води, 4000 кВт/год. електрики і рятує близько 17 дерев. За останні роки використання паперу збільшилося приблизно на 26% і це в той час, коли здавалось у «моді» саме електронні засоби збереження інформації.
Одним з особливих завдань цього заходу є необхідність довести, що час створювати нові, потужні технології, які б дали змогу зменшити використання паперу і таким чином зберегти природні ресурси.
Міжнародний день без паперу – це добрий привід поділитися зі знайомими чи рідними досвідом з використання безпаперових технологій та розповісти про те, що кожного дня можна робити внесок у захист навколишнього середовища.




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар