Сторінки

понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Сергій Жадан отримав літературну премію

Український поет та прозаїк Сергій Жадан отримав польську літературну премію Angelus,  за свій роман "Месопотамія". Жадан отримав чек на більш, ніж 40 тисяч доларів, а також статуетку авторства Єви Россано. 
У конкурсі Angelus беруть участь автори, чиї книги перекладені та видані в Польщі упродовж останнього року. Його лауреатами  були також також українські письменники Юрій Андрухович (у 2006 році) та Оксана Забужко (в 2013 році).
Літературна нагорода Центральної Європи Angelus — це літературна відзнака, яку вручають щороку з 2006 за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою попереднього року. Організатором і фундатором є місто Вроцлав; лауреатом може стати письменник, що походить із Центральної Європи.
Вручається премія у місті Вроцлав за найкращі прозаїчні твори авторам, які у своїх текстах звертаються до найважливіших, найбільш актуальних тем сучасного світу, дають поштовх до міркувань і глибокого пізнання інших культур.
Нагородою є чек на 150 тис. злотих (49 тис. доларів або більш як 400 тис. грн) і статуетка авторства вроцлавської різьбярки Еви Россано. З 2009 року нагороджують також і перекладача книги-лауреата. У випадку, якщо нагороду отримає польський письменник, журі обирає найкращого перекладача однієї з іноземних книг.




Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар