Сторінки

вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Вивчаємо культуру інших країн

Починаючи з 2009 року Публічна бібліотека Беттендорфа (Айова, США) щорічно (одночасно з всесвітнім фестивалем танцювальної музики - GlobalGathering) проводить програму вшанування культур різних країн. Бібліотека вже познайомила своїх користувачів з культурами народів Індії, Середнього Сходу, Китаю, Німеччини, Бразилії та Західної Африки.
Цього року, 25 жовтня бібліотека познайомила членів місцевого співтовариства з культурною спадщиною та традиціями Норвегії. Були показані презентації про вікінгів і дослідників Арктики, проведені майстер-класи по створенню виробів з повсті й орнаментної різьби, демонстрація процесу виготовлення ножів і норвезького квіткового живопису. Крім того, звідбувся показ фільмів, що супроводжувався літературною дискусією, презентація національної кухні, музики, танців і мистецтва.
Цього року учасникам заходу було показано в'язання светру з використанням нордичного дизайну. А також їх познайомили з проведенням типового норвезького весілля, супроводжуваного традиційною музикою, вбраннями, стравами і обміном клятвами норвезькою мовою.
Завдяки надзвичайній атмосфері заходу присутні ніби побували у Норвегії, дізнавшись про життя і побут цієї країни. Ось так пізнавально та цікаво можна провести час у бібліотеці. 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter 

Немає коментарів:

Дописати коментар