Сторінки

середу, 30 серпня 2017 р.

Винахідники, віват!

Пігоров Георгій Семенович - майстер теорії рішення винахідницьких задач (ТРВЗ)

ТРВЗ - цікава і дієва теорія, яка виникає з діалектичного системного погляду на навколишню дійсність
Альтшулер Г. С.

Георгій Семенович народився 10 травня 1933 року. У 1956 році закінчив гірничий факультет Томського політехнічного інституту «Збагачення корисних копалин». За час навчання, на літніх канікулах, працював слюсарем в шахті і майстром на вуглезбагачувальній фабриці. У той же період проявилися його здібності до досліджень і почав формуватися інтерес до проблем розвитку людини.
У 1956 році Пігоров Г.С. працював інженером відділу промислових досліджень Кузбассгіпрошахта в місті Новосибірську. Потім в 1959 р. вже керував групою інституту ВНІІ Гідровугілля в місті Новокузнецьку. Потім була посада заступника начальника Придніпровської лабораторії УкрНДІвуглезбагачення.
У 1972 році Пігоров захистив в ДГУ кандидатську дисертацію з базової спеціальності. Потім була робота в НметАУ професором, завідувачем міжвузівської кафедри «Основ творчості та інтелектуалізації». Георгій Семенович був головою науково-методичної комісії з творчості та інтелектуалізації Науково-методичної ради МОН.
ТРВЗ почав займатися з 1973 року. У 1980-2010 рр. став займатися ТРВЗ професійно. Досліджував переважно питання навчання і застосування ТРВЗ і проблеми на стику ТРВЗ і суміжних наук.
Пігоров з колегами заклав основи «Креатологіі». Випущений однойменний 500-сторінковий підручник-монографія. Георгій Семенович створив науково-методичну базу 5 нових курсів. Він офіційно зареєстрував наукову школу по напрямку «Розвиток творчості та інтелектуалізації», видано з її участю ще 5 книг і опубліковано понад 160 статей і доповідей. Георгій Семенович навчив основам активізації творчості тисячі студентів і сотні інженерів. 
Пігоров є ініціатором поширення навчання ТРИЗ і ФСА на десятки вузів України. Він створив науково-методичну комісію з творчості та інтелектуалізації.
Георгій Семенович автор 15 винаходів, понад 150 наукових публікацій, 5 книг.
І зараз, будучи на пенсії, він є волонтером патентно-технічного відділу, помічником при роботі зі студентами з розповсюдження інноваційних знань і залучення їх в бібліотеку для роботи з патентною документаціє. Георгій Семенович приймає активну участь у цікавих зустрічах, засіданнях клубів які проходять у патентно-технічному відділі.

Тетяна Мищенко, завідуюча патентно-технічним відділом 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар