Сторінки

вівторок, 29 серпня 2017 р.

Світ знань нових видань

Буртик,  Іван. Спогади про життя Українського народу в XX столітті  [Текст]  / І.Буртик;  вст.слово.: Т. Чернега.  - Астана:  Казполіграфіздат, 2015. – 216 с. 

Ця розповідь, як вказано у передмові  « не є повістю, легендою чи історичною монографією», а   є «спостереженням та зізнанням фактів, людських доль, терпінь нашого народу протягом майже вікового відрузку».  Автор на сторінках книги виступає, як аналітик, історик, політолог, аналізуючи побачене й пережите, розмірковуючи – як вплинули ті чи інші події на долю цілого українського народу.
До вашої уваги книга спогадів Івана Буртика – відомого українського громадського діяча, Голови Ради Оборони і Допомоги Українцям Українського Конгресового  Комітету Америки, Почесного Доктора Українського Вільного Університету (м.Мюнхен, Німеччина) – охоплює майже увесь період української історії XX століття. Автор згадує багато історичних подій, у яких йому особисто або членам його великої родини доводилося брати участь. Серед наведених у книжці історичних фактів – події Першої й Другої світових воєн та повоєнних років, а також помітні явища громадського життя Української діаспори в Європі та США. Книга адресована широкому колу читаів, які цікавляться історієї  XX  сторіччя. 
До фондів ДОУНБ книга потрапила у дарунок від Українського Культурного Центру «ВАТРА», що діє в столиці Республіки Казахстан –Астані.
Зараз 93-річний автор мешкає у містечку Кліфтон неподалік Нью-Йорку, США. Відгуки про книгу можна адресувати на його  електронну адресу : jburtyk33@optonline.net



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter
 Замовити книги можна  тут

Немає коментарів:

Дописати коментар