Сторінки

вівторок, 10 січня 2017 р.

Світ знань нових видань

Мицик Ю.А. Чигирин – гетьманська столиця. - К.:  ТОВ «Видавництво «Кліо»»,2016. – 392 с.

Приємно здійнювати подорожі у компанії  освічених  знайомих, які спроможні надихати вас власними пошуками цікавих подробиць з  історії нашої країни. Це безперечно торкається і подорожей літературних, і сьогодні до вашої уваги нове видання авторства нашого земляка,  українського історика, джерелознавця, археографа, дослідника історії України козацької доби, доктора історичних наук, професора кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія»  Юрія Мицика. 
Презентуємо перше узагальнююче дослідження з історії гетьманської столиці Чигерин з давніх часів і до середени XIX cтоліття. У виданні з одного боку, приваблює змістовність і широта використання багатьох джерел, а з іншого – легкість викладення, що споріднено з пригодницьким романом вищого гатунку. Богдан Хмельницький, Іван Виговський, Петро Дорошенко, Руїна, чигеринські походи, гайдамаки… Звісно пригадується і Великий Кобзар і його безсмертні поезії, присвячені «святому Чигрину…», а фактично – усій Україні та українському народу. 
Отже, ми пропонуємо вам  осягнути одну з найзмістовніших сторінок українського міста, де відбиваються волелюбні та духовні  витоки нашого державотворення і формування національного коду нації.
Книга надійшла в рамках державної програми «Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек» і невдовзі її примірники потраплять до бібліотек області.



Ми в соціальних мережах:  Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар