Сторінки

четвер, 11 серпня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Orwell, George. Nineteen Eighty-Four [Текст] / George Orwell; Introd.J.Symons. - London : David Campbell, 1992. - 326 p. - (The Millennium Library).

«1984» роман-антиутопія Джорджа Оруелла, виданий в 1949 році.
«Последние десять лет я больше всего хотел превратить политические писания в искусство», — сказав Оруелл в 1946 році.
Фантастичний роман розповідає про Вінстона Сміта, який займається переписуванням історії, виходячи з партійних інтересів за часів тоталітарного режиму. Заколот Сміта призводить до страшних наслідків. Як передрікає автор, нічого не може бути страшніше, ніж тотальна несвобода...
Цей твір був під забороною до 1991 року, його називають антиутопією ХХ ст. (ненависть, страхи, голод і кров), попередженням про тоталітаризм. На Заході роман бойкотували у зв'язку зі схожістю правителя країни Великого Брата і реальних глав держав.
У 2009 році впливова британська газета «Таймс» оголосила роман «1984» однією з кращих книг, надрукованих за останні 60 років. Також роман був двічі екранізований - в 1956 році англійським кінорежисером Майклом Андерсоном, і в 1984 році британським кінорежисером Майклом Редфордом.
Книга буде цікава широкому колу читачів, адже вона ще раз змушує задуматися про свободу слова, любов і про той шлях, по якому розвивається людство.

Головний бібліотекар краєзнавчого відділу, Шилкіна Марина



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар