Сторінки

четвер, 31 березня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Дереш, Любко. Архе: Монолог, який усе ще триває [Текст] роман / Л. Дереш. - Харків : Фоліо, 2009. - 319 с. - (Графіті). - ISBN 978-966-03-4032-9

Любко Дереш та його «Архе» - це талант, помноженний на нестримне почуття гумору, який возведено у ступінь повної відсутності стереотипів.
Його приємно й цікаво читати. Дія роману розгортається в андеграундному Львові, у постнафтизинову добу. Нетривалий, а втім схожий на масовий психоз, період захоплення особливою сумішшю очних крапель – «архé» (або «плазма») – йде на спад, лишаючи поодинокі острівці відданих адептів, які практикують «вúдження» плазми, закрапуючи очі, та нечисленних неофітів, які закрапуються з цікавості. Особливість «архé» в тому, що вона міняє сприйняття й розуміння видців, змушуючи бачити світ інакшим («Архе» міняє, – любили повторювати архемани).
Л. Дереш змушує своїх героїв читати книгу світу в буквальному розумінні, адже кожен із них також лише слово, утворене сукупністю літер, хочуть вони того чи не хочуть. Фактура дерешевого світу-тексту утворюється з літер і пунктуації різних шрифтів – різних кеглів – різних відтінків – по-різному розташованих.
Читайте. Це добра книжка.

Бібліотекар І кат. відділу книгосховища, Бочарова Наталя Олександрівна



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар