Сторінки

понеділок, 28 березня 2016 р.

Літературну премію отримав штучний інтелект

Повість під назвою «День, коли комп'ютер написав роман»,  написана із застосуванням штучного інтелекту була відібрана у фінал літературного конкурсу  ім. Хоси Сін'їті- відомого японського письменника-фантаста.
У літературному конкурсі, на який був висунутий роман "робота-письменника", брали участь 1450 творів, з них 11 були написані за допомогою різних програм. Але після чотирьох етапів відбору залишилося тільки одне подібне твір. При цьому члени журі не знали, що творцем роману є робот.
Повість, що дійшла до фіналу, була створена командою фахівців з Університету Хакодате, а керував цим проектом професор Хітоші Мацубара. Вчені ставили комп'ютерній програмі, наділеної штучним інтелектом, певні параметри, наприклад, сюжетну лінію, стать героїв і інші, а робот-письменник ґрунтуючись отриманими даними, створював текст.
«Я був здивований, коли дізнався, що ця повість написана роботом», - зізнався письменник-фантаст Сатоши Хасе, який виступив одним з членів журі. На його думку, це дуже добре структурована літературна робота. При цьому є, звичайно, і недоліки, над якими варто було б ще попрацювати, наприклад, опис героїв.
Автори незвичайної розробки сподіваються, що в майбутньому їм вдасться розвинути у робота-письменника креативне начало і він буде краще справлятися з поставленим завданням.




Більше про бібліотеку  тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар