Сторінки

вівторок, 16 лютого 2016 р.

День народження електронної дошки оголошень

16 лютого 1978 року Уорд Крістенсен і Ренді Сьюз розробили першу електронну дошку оголошень.
У цей день Америка була охоплена сніжним штормом, який призупинив рух на вулицях. Люди не могли дістатися на роботу, і залишалися в своїх будинках. Щоб не сидіти без діла друзі Вард і Ренді вирішили створити щось новеньке і цікаве. Обговорюючи різні ідеї, вони зупинилися на створенні віртуального клубу, куди міг зайти будь-який користувач мережі, прочитати замітки інших користувачів, залишити свої коментарі та завантажити потрібні файли. Основою для розробки стала дошка оголошень клубу комп'ютерних ентузіастів, членами якого вони були. Так з'явилася перша електронна дошка оголошень - BBS. Незабаром вони опублікували статтю про своє творіння в комп'ютерному журналі "BYTE", а через 2 роки по всій території США налічувалося більше тисячі електронних дошок.
Електронна дошка це сайт, де кожен охочий може вивісити своє оголошення, а всі відвідувачі сайту - прочитати його. Електронна дошка оголошень, як правило, поділена на кілька тематичних розділів, відповідно до змісту оголошень.

Більшість електронних дошок - безкоштовні. Для розміщення свого оголошення користувачеві потрібно лише ввести в спеціальній формі його тему, своє ім'я / псевдонім або назву організації, а також координати: адресу електронної пошти, поштову адреса, телефон, URL свого сайту і т.п.  Як правило, відображаються тільки імена авторів і теми оголошень, а для перегляду повного тексту оголошення користувач повинен клацнути по посиланню, що веде до нього.
Ось так, розвага двох друзів перетворилась на найбільший сервіс у мережі Інтернет. Отже, ніколи не знаєш, чим можуть обернутися такі експерименти! Тож, не бійтеся експериментувати, втілювати свої ідеї у життя, бо хто знає, може і серед вас є генії!



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар