Сторінки

четвер, 3 грудня 2015 р.

Нова бібліотека в Бірмінгемі

Не так давно завершилося будівництво нової публічної бібліотеки в Бірмінгемі (Англія) з підземним амфітеатром, садами на даху і візерунчастим фасадом з металевих кілець.
Нова бібліотека виходить на одну з трьох головних площ міста - площа Сторіччя. Будова складається з чотирьох прямокутних компонентів, розташованих у шаховому порядку, завдяки чому створюються різні навіси і тераси.
Дизайн фасаду будівлі нагадує ювелірний квартал міста: філігранні металеві кільця збираються у візерунок на золотом, срібному і скляному фоні. Ці кільця створюють справжній малюнок з тіней.
Перехід між поверхами бібліотеки дуже пологий, що дозволяє відвідувачам спускатися у відділ художньої літератури, потім ще нижче - в дитячу бібліотеку і, нарешті, в самий низ - в музичну секцію. Останній рівень простягається під площею Сторіччя, на ньому архітектори створили «затонулий» амфітеатр.
У верхній частині бібліотеки знаходиться меморіальний зал Шекспіра, присвячений великій колекції творів англійського драматурга. На двох зелених терасах на даху відвідувачі можуть читати і відпочивати.





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter 

Немає коментарів:

Дописати коментар