Сторінки

понеділок, 14 грудня 2015 р.

Видання високого рейтингу

Зовсім скоро розпочнеться карнавал новорічних свят, а читачі не змінюють у цьому напрямку свої уподобання. Дивно, що в цей час книги з кулінарії користуються меншим попитом ніж видання історичного та технічного спрямування. 
На сьогодні, найбільшою популярністю користується «Історія запорізьких козаків» Д.І. Яворницького. Книга є найбільш повним історичним дослідженням, що охоплює період 1471—1734 рр. На багатому документальному матеріалі в популярній формі всебічно висвітлюється життя запорізького козацтва. Праця Дмитра Яворницького «Історія запорізьких козаків» стала однією з перших наукових книг, що були присвячені запорожцям. Значну увагу автор приділяє політичному життю на Запорожжі – боротьбі за владу, участі у повстаннях, відносинам з Москвою та Варшавою, війнам з турками та татарами – все це допомагає краще зрозуміти атмосферу непростого, але бурхливого часу в українській історії. У цьому році Яворницькому виповнилося 145 років. Ця ювілейна дата послужила причиною підвищення інтересу читачів до його творчості.

У даний час, найбільш гостро стоїть питання про необхідність широкого використання нетрадиційних відновлюваних джерел енергії та вторинних енергетичних ресурсів у народному господарстві. Тому й не дивно, що видання з такою інформацією користуються попитом. У книзі «Перетворення і використання вітрової енергії» узагальнені досвід і результати наукових досліджень, накопичені за кордоном і авторами в процесі розробки комплексних енергетичних систем з відновлюваними джерелами енергії. Безцінне видання стане у нагоді науковцям цієї галузі.
«Сонячна енергетика: навчальний посібник для вузів» - видання, в якому викладені основні поняття і визначення сонячної енергетики; особливості інформаційного забезпечення геліоенергетичних розрахунків при роботі сонячних енергетичних установок; методи розрахунку приходу сонячного випромінювання на довільно орієнтований приймальний майданчик в космосі і на Землі, основні технічні схеми та енергетичні характеристики сучасних типів сонячних енергетичних установок, включаючи і найбільш перспективні сонячні колектори і сонячні фотоенергетичні установки (СФЕУ); екологічні та соціально-екологічні характеристики сонячної енергетики; особливості розрахунків ресурсів сонячної енергетики. Дається оцінка всім категоріям ресурсів сонячної енергетики у світі. 
І це лише маленька частинка видань високого рейтингу цього місяця. Завдяки багатству нашої бібліотеки і читачам, ми в курсі найактуальніших тем. За це окрема вдячність.  



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар