Сторінки

понеділок, 21 грудня 2015 р.

"Найкнижковіша" бібліотека

 У 2004 р Публічна бібліотека міста Канзасу (США) була перенесена в порожню стару будівлю Першого національного банку. Через два роки після переїзду на нове місце проживання бібліотеки поряд побудували парковку, порушивши архітектурний вигляд будинку. Щоб закрити вид на парковку, було прийнято рішення побудувати стіну у вигляді гігантської книжкової полиці.
Висота кожної «книжки» - 8 метрів, ширина - 2 метри. На «полиці» дружно сусідять «Пригоди Гекльберрі Фінна» М. Твена, «Володар кілець» Джона Р. Р. Толкіна, «Людина-невидимка» Г. Уеллса, «100 років самотності» Г.Г. Маркеса, «Ромео і Джульєтта» В. Шекспіра та інші видатні твори класиків світової літератури, обрані за результатами опитування серед читачів бібліотеки Канзас-Сіті. Внутрішній дизайн бібліотеки зроблений в банківському стилі як данина історичного минулого будівлі.

Бібліотека не тільки знайшла новий зовнішній вигляд, але й розширила спектр надаваних послуг, у ній з'явився конференц-зал, переглядовий зал, кафе. Так що, сьогодні Kansas City Public Library об'єднала в собі звичайну бібліотеку, сучасні технології та освітній центр і, абсолютно виправдано, вважається гордістю міста і однією з головних визначних пам'яток Канзасу.



Більше про бібліотеку  тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар