Сторінки

четвер, 5 листопада 2015 р.

Стратегії розвитку бібліотечної справи

За словами міністра культури В'ячеслава Кириленко, проектом Стратегії розвитку бібліотечної справи до 2025 року передбачено: "що буде ефективне фінансування бібліотек. Зараз часто фінансуються навіть ті, до яких ніхто не ходить. А популярні великі бібліотеки недофінансовуються. Ми встановимо сучасні критерії ефективності бібліотек, і та, яку відвідують, отримуватиме в рази більше фінансування з центрального та з місцевих бюджетів. Це буде справедливо, бо той, хто працює і хоче працювати, має отримувати значно більше ", - сказав міністр.

Кириленко повідомив, що зараз в Україні працюють 18500 публічних бібліотек (тих, до яких мають всі доступ). Однак, за його словами, цими бібліотеками охоплені лише 52% населених пунктів. Міністр має намір боротися із цим за допомогою бібліоавтобусів. "Зараз пропонується зробити бібліоавтобуси, вони будуть їздити з села в село, з містечка в містечко, нова література, обмін і так далі. Потім пересувні пункти - не стаціонарний, а які місяць-два в одному місці, потім переїжджають в інший і так далі", - розповів міністр.
Окрім того, у цьому році відновлено бюджетне фінансування для закупівлі книг українською мовою, які поповнили фонди бібліотек. А це вже перші кроки до розвитку бібліотечної справи. Добре, що є чітко сформовані плани та бажання підіймати культуру населення, а разом з тим забезпечити сталий розвиток країни.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар