Сторінки

вівторок, 10 листопада 2015 р.

Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку

«Хто думає про науку, той любить її, а хто її любить, той ніколи не перестає вчитися, хоча б зовні він і здавався бездіяльним» - говорив Григорій Сковорода, який вчився все своє життя і став видатним українським поетом, педагогом, філософом. Та не лише Сковорода мав тягу до навчання. Можна довго згадувати та лічити загальновідомих науковців з різних галузей, які читали, вчились, створювали щось нове.
І що ж собою являє наука? Чому ми звертаємось до книг науковців? Так, книги, навчання, наука – це ті ступені, що ведуть до найголовнішого – розвитку. Наука — це форма інтелектуальної діяльності людства, скерована на отримання істинних знань про світ. Знання є продукт наукової діяльності у вигляді теорій. А книга передає знання наступним поколінням, які можна в подальшому удосконалити.
Наука виникла з практичних потреб людей, пов'язаних з розвитком землеробства, будівельної техніки, мореплавства, ремесел. Сучасна ж наука становить важливу складову частину науково-технічної революції. А це наше майбутнє. Тому не дарма, з 2001 року 10 листопада відзначається Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку, з метою підвищити усвідомлення громадськістю в усьому світі користі науки.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар