Сторінки

середу, 18 листопада 2015 р.

День Народження Діда Мороза

Справедливість і благодійність, доброта і співчуття, особлива і дбайлива батьківська любов до дітей, мудрість і деякі якості, без яких не обходяться сучасні супергерої - ось коротка характеристика нинішнього збірного образу відомого нам з самого дитинства - Діда Мороза. За характером поведінки і набору властивих йому можливостей він дуже сильно нагадує свого західного колегу - Санта-Клауса, прообразу цілком реальної особи - Миколи Мірлікійського, загальнохристиянського діяча, відомого своєю безкорисливою допомогою бідним людям, яку він здійснював у вигляді таємних подарунків і день пам’яті якого відзначається 6 грудня. День народження Діда Мороза, це хоч і вельми умовна, але цілком конкретна дата в наших календарях.
 На територію, де до нині проживають нащадки давніх слов’янських племен, зима приходить як і раніше - 18-го листопада, тому проблем з визначенням дати народження цієї чудесної і дивовижною особистості просто не виникло.
Не будемо зараз заглиблюватися в усі подробиці та нюанси цієї славної події, в остаточному підсумку кожен сам по собі вольний довіряти чи не довіряти тим чи іншим фактам. Зосередимося на головному: доброта, любов і безкорисливість - це справжнє диво у всі часи. Важливо не забувати про це. Особливо дорослим. А дітям це і так відомо. 
Привітати казкового іменинника приїжджають його численні родичі - Санта-Клаус з Фінляндії, Чисхан - якутський Дід Мороз, карельський Паккайне, зимовий казкар Мікулаш з Чехії, і багатьох інших міст.
Отже, Новий Рік прийде вже зовсім скоро, а тому саме час писати листи Діду Морозу, і чекати свого дива! Бо у кожного воно своє!




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар