Сторінки

вівторок, 29 серпня 2023 р.

Світ знань нових видань

Уривалкін, Олександр Миколайович. Гетьмани України та кошові Запорозької Січі / О. М. Уривалкін. – Київ : Дакор : КНТ, 2008. – 395 с. : іл., карти.

 Історія кожного народу має свої національні символи ідентичності: для Японії це – самураї, для Німеччини – бюргери, для Польщі – шляхтичі. Для України таким символом є козацтво. Без нього немає української історії, не існує нашої Незалежності, тож згадуємо Запорозьку Січ і Конституцію Пилипа Орлика, витоки та приналежність до європейських цінностей.

Книга «Гетьмани України та кошові Запорозької Січі» авторства українського історика та письменника Олександра Уривалкіна спирається на об`ємний фактографічний матеріал – архіви, дослідження та мемуари й розповідає про кошових отаманів і гетьманів, причетних до історії становлення козацтва. Мова зокрема про князя Дмитра Вишневецького-Байду, гетьманів Данила Апостола, Петра Конашевича-Сагайдачного, Івана Виговського, кошового отамана Івана Сірка.
«Здобудеш волю – заслужиш небо. Рабів до неба не пускають», – саме цей вислів пов`язують з іменем Івана Сірка, якого обирали кошовим отаманом Запорозької Січі рекордні дванадцять разів.
Саме про таких  героїв ця книга.
Видання розраховане на широке коли користувачів. 



 Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


 

Немає коментарів:

Дописати коментар