Сторінки

четвер, 10 серпня 2023 р.

Що читають бібліотекарі

Maclean, Alistar. The Golden Rendezvous [Текст] / A. Maclean. – Great Britain : Fontana Books\Collins, 1973. – 223 p.

Для кращого оволодіння мовою всі поліглоти радять читати. Причому, читати тільки те, що вам цікаво. Для поціновувачів гостросюжетної літератури раджу прочитати романи англійського письменника Алістера Макліна. Якщо ви читали його у перекладі, то, читаючи англійською мовою, дізнаєтесь, наскільки оригінал відрізняється від найкращого перекладу.

Пропоную вашій увазі роман Макліна «The Golden Rendezvous». Це – про сучасних піратів: терористи сховалися у вантажному контейнері на борту круїзного лайнера «Кампарі» з метою захопити інше судно з вантажем золота на 150 мільйонів доларів. Пасажири «Кампарі», геть усі з вищих верств суспільства, стають заручниками, їм обіцяють, що вони залишаться живими, якщо вдасться захопити золото. Старший помічник капітана Джон Картер і його чарівна напарниця намагаються протистояти піратам, незважаючи на втому, поранення та бурхливе море. Сюжет дуже динамічний, з несподіваними поворотами дії, а головний герой – незламний, витривалий, винахідливий, ще і з почуттям гумору.

Алістер Маклін – шотландець, і всіх позитивних героїв у всіх своїх творах наділяє шотландськими надприродними здібностями передчуття небезпеки та передбачення майбутнього. Не виключенням є і Джон Картер, головний герой цього роману. Приємного вам читання та вдосконалення англійської мови!

Олена Захарова,

головна бібліотекарка відділу документів іноземними мовами

 

Немає коментарів:

Дописати коментар