Сторінки

четвер, 11 квітня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Ахерн, Сесилия. Посмотри на меня [Текст] : роман / С. Ахерн ; пер.с англ. Маши Бабичевой. – Москва : Иностранка, 2008. – 432 с.

 «Але такі уроки життя: їх отримуєш, коли не чекаєш і зовсім не хочеш».

«P. S. Я кохаю тебе» - знайома багатьом історія. Безперечно, вона чудова, але не єдина в арсеналі сучасної відомої британської письменниці Сесилії Агерн. Тож, мені неодмінно хочеться поділитись із вами світлою, незвичайною, зовсім трохи містичною історією. 
Головна героїня роману «Подивись на мене» - Елізабет – молодий дизайнер. Кожен день розписаний по хвилинам, в неї зовсім немає часу на дива. Але цей світ готовить виклик, коли її племінник приводить додому свого друга – Айвена. Здається, що дивного у тому, що ти починаєш спілкуватись із хлопцем, якби не одне «але» - він не з цього світу.
Ця історія свого часу мене так зачепила, що я не можу не розказати вам про неї. Не дивлячись на незвичайні події, що відбуваються в романі, історія дружби розвивається так само, як і в реальному житті. Люди зустрічаються, закохуються, розлучаються, навчаються новому та шукають своє місце в цьому світі. Завдяки цьому співчувати діючим персонажам дуже легко, бо ти немов ототожнюєш себе із героями. Неймовірна щирість привертає абсолютно всіх до романів автора. Відірватись від читання неможливо та і не потрібно, бо час проведений із гарною книгою в руках ніколи не можна вважати втраченим дарма. 
«Коли розбивається скло, ламається ніжка столу або зі стіни падає картина, це справляє шум. Але коли розбивається серце, воно розбивається безшумно. Здавалося б, повинен пролунати неймовірний гуркіт або який-небудь урочистий звук, наприклад, удар гонгу або дзвін. Але ні, це відбувається в тиші».


Олександра Залогіна, провідний бібліотекар відділу читальних залів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар