Сторінки

четвер, 7 липня 2016 р.

Що читають бібліотекарі

Скляренко, С.Д. Владимир [Текст]: роман / С. Д. Скляренко; пер. с укр.: А. Дейч, И. Дорба. – М: Дружбы народов, 1992. – 512 с.

Цей роман яскраво відтворює історичну ситуацію, політичну атмосферу Київської Русі. У центрі оповідання - образ легендарного князя Володимира, який відстоював тверду державну владу і єдність Руської землі.
Я вважаю, що для того, щоб цінувати нашу прекрасну сучасність, треба добре знати сиву давнину, минуле рідного краю, як складалися основи нашої державності. Наш народ має славне, героїчне минуле, яким треба пишатися. Автор має на увазі давню Київську Русь, колиску трьох східних народів - російського, українського та білоруського. У романі майстерно описано велич тієї далекої епохи і, високу для того часу, культуру народів Київської Русі.
Мені дуже сподобався опис послідовності влади і єдності Руської землі, його війни з загарбниками - сусідами, боротьба Володимира з внутрішніми ворогами, його відносини з іноземними державами, ставлення Володимира до своєї Землі і свого народу.
Значне місце в романі відведено Візантії, яка несла не прогрес Русі, а поневолення, закабалення, ліквідацію державного суверенітету.
Пориньте в далеку історичну подорож разом з романом «Володимир»!
Роман написаний у кращих традиціях класичної літератури. Він буде цікавий для широкого загалу населення, особливо тим, хто цікавиться історією.

Провідний бібліотекар патентно-технічного відділу Тарянік Ніна Григорівна



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар