Сторінки

пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Що ви знаєте про газети?

Виробництво газет по читаності і популярності все ще не сходить з «топів». Навіть в епоху «Google» дуже багато з нас купують то одну, то іншу «газетку», щоб ознайомитися з усіма новинами і подіями, що відбуваються в світі. А що ми знаємо про газети?
Слово «газета» прийшло до нас з Італії. В середні віки у Венеції виходив рукописний листок, де повідомлялися різні новини. Кожен, хто хотів прочитати новини, повинен був заплатити за читання одну дрібну монетку. Ця монета називалася «Газетта». Прочитавши, листок потрібно було повернути. Інший бажаючий познайомитися з новинами теж платив одну Газетта, читав і повертав листок власнику. Незабаром листок з новинами стали називати газетою.
Перший випуск газети в сучасному розумінні вийшов у Франції в 1631 року і називався просто - «La Gazette». До речі, перед випуском цієї газети повідомлялося, що читачів чекають сюрпризи. Так воно і вийшло - перший номер був шириною 2 метри.
Газети видаються на всіх континентах. Навіть в Антарктиді виходить «Антарктика Сан». Вона видається на полярній станції «Мак-Мердо», що належить США.
Чи знаєте ви, що підписавшись на газету «New York Times» на цілий рік, ви станете "щасливим" власником 236 кг макулатури?
З газетою пов'язані і курйозні випадки:
У Франції виходила газета, надрукована їстівної друкарською фарбою на тонко розкатаному тесті (прочитав новини і тут же їх з'їв). Інша французька газета друкувалася на тонкій гумі, щоб її можна було читати під час купання. В Іспанії одна з газет мала світяться букви, щоб читати її в темряві. В Англії замість паперу використовувалася тканину, і газета після прочитання служила носовою хусткою.

Не нехтуйте газетної пресою! Там завжди можна знайти щось цікаве. І навіть зовсім недорого.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Vkontakte Facebook Twitter






Немає коментарів:

Дописати коментар