Сторінки

вівторок, 5 липня 2016 р.

Туристичне агенство Томаса Кука

Цього дня, у далекому 1841 році британський підприємець Томас Кук відкрив перше у світі туристичне агентство. Воно функціонує і зараз, і відоме під назвою Thomas Cook Group.Кук розробив туристські маршрути по багатьох європейських містах. У 1865 році він відкрив для співвітчизників Новий Світ, а для американців — батьківщину їх предків. Діяльність здійснювалася через агентство «Томас Кук і син», — першої контори, що спеціалізувалася на організації туристичних поїздок. Одним з перших американських клієнтів фірми став Марк Твен.
Коли в 1892 році засновник організованого туризму помер, його статки оцінювалися в 2497 фунтів — непоганий результат для людини, що почала працювати за 6 пенсів на тиждень.
Ім'я Кука стало широко відоме після того, як С. Маршак згадав його у своєму вірші «Містер Твістер»:
«    Є за кордоном контора Кука. Якщо вас здолає нудьга І ви захочете побачити світ - Острів Таїті, Париж і Памір, - Кук для вас в одну хвилину На кораблі приготує каюту, Або накаже подати літак, Або верблюда за вами пришле, Дасть вам кімнату в найкращому готелі, Теплу ванну і сніданок в ліжку. Гори і надра, північ і південь, Пальми і кедри покаже вам Кук.
Отже, із впевненістю можемо сказати "ДЯКУЮ" Томасу Куку, що зараз ми маємо змогу побачити буд-який куточок світу. А туристичні агентства  нам у цьому допомагають!

Немає коментарів:

Дописати коментар