Сторінки

понеділок, 15 червня 2015 р.

Обмін професійним досвідом – ключ до саморозвитку

11  червня завідуюча сектором соціокультурних проектів та зовнішніх зв’язків ВНІіБ Анна Богомазова взяла участь у семінарі «Публічна бібліотека: відданість традиціям, співзвучність сучасному, відкритість майбутньому», який проходив на базі Дніпропетровської центральної міської бібліотеки.
Для виступу були обрані дві теми: «Адміністрування офіційних сторінок в соціальних мережах» та «Сервіси для створення електронних періодичних видань». Саме ці теми гармонійно вписувались у концепцію та тематику семінару. Як відомо, сучасність передбачає публічність. І кожна бібліотека намагається йти в ногу з часом,  не відставати від сучасних технологій. Опановувати нові форми роботи. Адже, головною метою є залучення молодих користувачів до ресурсів бібліотеки.  А соціальні мережі – це міцний інструмент в роботі з молоддю.
Під час семінару говорили про ризики, які спіткають при адмініструванні офіційних сторінок, принципи розроблення стратегії просування бібліотеки, менеджмент корпоративної сторінки бібліотеки, та про те, які цілі ставлять перед собою менеджери. Розробляли алгоритми роботи, знайомились зі статистикою та метриками. А за зразок взяли соціальну мережу Facebook.
Розповідаючи про створення електронних періодичних видань, увага приділялась технічним моментам, а саме, сервісам за допомогою яких можна створювати електронні видання. І, звичайно, слухачі отримали кілька слушних практичних порад до себе у професійну скарбничку.
Обмін досвідом – це ключ до саморозвитку, підвищення професійного рівня, комунікативних навичок та уміння працювати з аудиторією. А все це – складові, без яких сучасному бібліотекарю не обійтися. Усім хто тільки опановує сучасні технології бажаємо впевненості, креативності та терпіння!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар