Сторінки

понеділок, 18 травня 2015 р.

Міжнародний день музеїв.

Кожна держава має свою культурну спадщину, зібрану в музеях і виставкових залах, яка дозволяє усім охочим долучитися до світу прекрасного і вдихнути на повні груди повітря, просочене духом часу.
Міжнародний день музеїв відзначається у більшості цивілізованих країн з 1978 року. Відповідне рішення було прийнято у 1977 році на засіданні 11-ї генеральної конференції Міжнародної ради музеїв.
Професійний день музейних працівників об’єднує усіх людей, які шанують історію та культурні цінності. У рамках свята у багатьох містах проходять фестивалі, музейно-театральні вистави та  позапланові екскурсії.
До Міжнародної ради музеїв входить 150 країн світу, в тому числі й Україна. В нашій державі функціонують близько 600 музеїв. І вже стало доброю традицією в цей день відкривати двері музейних установ для вільного відвідування.
За словами Жака Перо, президента ICOM: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь у нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї і суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

Культурний відпочинок дозволяє збагатити внутрішній світ кожної людини і усвідомити необхідність подальшого розвитку. Отже, вітаємо Вас, хранителів історії і реліквій з професійним святом!





Більше про бібіотекутут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар